De waarde van een gerichte intentie

Ik, Marieke, maakte deze maand een reis om weer dichtbij mezelf te komen en op te laden. Alleen had ik mijn intentie heel ruim, of zeg maar vaag, geformuleerd.

Mijn intentie was namelijk: ‘Ik wil ontvangen en meebewegen’.

Nou dat heb ik geweten. Ik begon heel goed, maar daarna ging ik alle kanten op. Ik verloor mezelf compleet. Ik ontving heel veel en moest ook heel veel meebewegen maar dit was niet waar ik op gehoopt of wat ik nodig had. Gefrustreerd en heel moe kwam ik uit de reis. Ik geef best vaak het advies over een gerichte intentie en ik had het zelf dus niet gedaan.

Ik besloot om de volgende ochtend nog een kleine reis te maken. Ik had het gevoel dat ik nog wat ‘unfinished business’ had. Die ochtend heb ik heel gericht gekeken naar wat ik echt wilde en nodig had.

Mijn intentie werd, ‘ik wil verbinding met mezelf maken, opladen en mezelf kunnen afsluiten voor anderen wanneer nodig’.

En dat is wat ik kreeg. Ik voelde me daarna opgeladen en op koers.

Na deze ervaring werd ik me weer zo bewust van de waarde van een gerichte intentie én hoeveel invloed we als mens hebben op de richting die we uitgaan. Niet alleen in een reis maar ook in ons leven.

Wat is jouw intentie voor vandaag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze avonturen.